پرسمان ذهن و خیال (صدر- فواد)

پرسمان ذهن و خیال (صدر- فواد)

این وبلاگ درباره مسائل انسانی باتکیه برعرفان و آیین قرآن گفتگو می نماید
پرسمان ذهن و خیال (صدر- فواد)

پرسمان ذهن و خیال (صدر- فواد)

این وبلاگ درباره مسائل انسانی باتکیه برعرفان و آیین قرآن گفتگو می نماید

قبیله شیطان یا قبیله جهال

در داستان حضرت آدم و تعلیم اسماء در قرآن  و دستور خداوند به ملئکه که به حضرت آدم سجده کنید نکات بسیار ظریفی وجود دارد که معمولا علاقه مندان به شناخت قرآن در آثار خویش گوشزد نمودند.

شیطان وقتی شنید آدم قدرت دارداراده دارد تا چیزی را نپذیرد به  قدرت فهم اسماء موجودات وتعلیم الهی و درک  اعتبارات اجتماعی پی نبرد  و نفهمید که آدم همه چیز را می فهمد . و خداوند به آدم قدرت داد و هم چنین مسئولیت داد.

شاید ملئکه درک صحیحی از مسئولیت  یک آدم ندارند. چون درک کاملی از علم خودآگاهی آدم ندارند آدم میداند و چون خودآگاهی دارد احساس مسئولیت می نماید.

البته انسان هایی با دفن خودآگاهی و فطرت خویش  احساس مسئولیت نمی کنند و از مقام آدمی خویش سقوط می کنند . هنوز تا حیات دارند می توانند توبه کنند و با درک مسئولیت به فطرت خویش بازگردند.

درک قبیله ای این است که عاملی بیرونی مثل نژاد و جغرافیا یا پیمان اعتباری اجتماعی  عامل پیوند و تعهد متقابل گروه های اجتماعی میشود.

در قدیم الایام اگر کسی فردی از یک قبیله را به قتل می رساند صاحب خون قبیله همه اعضاء قبیله بودند که می توانستند به هر تعداد قتل از قبیله قاتل اقدام کنند.

پیامبر اسلام آمد و قانون خدا را اعلان کرد اصل حیات فرد است یک نفر کشته شده فقط حق دارد قصاص کنند . 

در مراحل بعد پیامبر توصیه فرمود با گرفتن دیه  توسط صاحب مقتول خون ریخته نشود . حتی گفته شد چنانچهبدون دریافت دیه هم  گذشت کنید خدا به شما پاداش می دهد.

انسان امروز فقط در انتقام گرفتن قبیله گرا نیست حتی در پذیرش حق هم قبیله گرا است . او چون قوانینی را پدرانش پذیرفته اند آنها با تعصب قوم گرایی هم قانون هایی را قبول دارند . حتی در پذیرش حق و باطل به عقل خویش رجوع نمی نمایند و برده مقامات عظمی قبیله اند.

با پدیده ها و مسائل و امور غیر عقلایی برخورد داشتند را برخورد جاهلانه گویند. برخورد جاهلانه ناشی از بی اطلاعی نیست ناشی از تعصب و عدم اتکاء به عقل جمعی عقلا است.

انسان وقتی برای اداره جامعه حاکم انتخاب کرد به تجربه دریافت حاکمان پس از نصب خود مشگلی جدید میشوند به همین دلیل برای حکومت به تفکیک قوا رسید . قوه مقننه  و قوه قضائیه و قوه مجریه کهساز و کار انتخاب آنان  توسط مجلس موسسان  هر کشوری تدوین میشود . چه بسا هر بیست  سال  یکبار در تجدید ساختار ساز و کار مدیریت کشور توسط مردم توسط  نخبگان و نیروهای ملی اقدام میشود.

تقلید و پیروی کور کورانه هر جامعه ای از دیگران او را به مقصود نمی رساند همه باید مشترکا باهم گفتگو کنند و از تجربیات همه کشور ها سود ببرند.

گویند دکتر شریعتی پدیده جهل را موشکافی کرده است و گفته است اولین کسی که دچار جهال شده است امیرالمومنین امام علی بوده است . به همین دلیل امام نتوانسته در همه عرصه ها موفق شود و جهال او را به نام دین کشتند امام حسین و همه امامان را به نام دین و حق و باطل به شهادت رساندند.




نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد